Barion Pixel

KoncertBooking: „Legyünk önazonosak, azt a témát és formátumot keressük meg, amiben jól érezzük magunkat" - Lévai Richárd online marketing szakértővel beszélgettünk

belföld - 2024.08.27

„Legyünk önazonosak, azt a témát és formátumot keressük meg, amiben jól érezzük magunkat" - Lévai Richárd online marketing szakértővel beszélgettünk

Milyen social platformokon érdemes jelen lenni ma zenészként? Mik a legerősebb trendek a zene- és szórakoztatóiparban a közösségi média marketing területén? Tényleg ennyire fontosak a videók? Na és mi a helyzet a mesterséges intelligenciával? Többek között ezekről is kérdeztük Lévai Richárd online marketing szakértőt, a Liftup alapítóját.

Hol végezted a tanulmányaidat és hogyan kerültél a social media marketing világába? Mi vonzott akkor erre a pályára?

Építészmérnöki és informatikai mérnöki végzettséggel rendelkezem, így kezdetben semmi kapcsolatom nem volt a marketing világával. Amikor befejeztem a tanulmányaimat, éppen akkor kezdett egyre nagyobb szerepet kapni a weboldalak jelenléte a kommunikációban. Elsőként egy olyan vállalkozást indítottunk, amely építészeti látványtervek készítésével és weboldalak fejlesztésével foglalkozott. Idővel a weboldalkészítés került a középpontba. Ez az az időszak volt, amikor nemcsak a weboldalakat kellett eladnunk az ügyfeleknek, hanem magát az internetet is, hiszen olyan kevés internetfelhasználó volt még akkor.

Ennek következtében számos tervet készítettünk, amelyekről akkor még nem tudtuk, hogy valójában marketingtervek. Ezek a tervek alapozhatták meg az elmélyülésünket az online marketing világában, amit a tapasztalataink és az ügyfeleink igényei formáltak. Természetesen mi is folyamatosan képeztük magunkat ezen a területen. A következő lépés a közösségi média és a közösségi marketing térnyerése volt. Mint minden olyan megoldással, ami segítheti az ügyfeleinket, a kezdetektől foglalkoztunk ezzel is, és ahogy egyre nagyobb szerepet kapott a cégek kommunikációjában, úgy vált a közösségi média és a közösségi marketing is egyre fontosabbá a tevékenységünkben.

Mesélj egy kicsit a Liftupról, a célokról, eredményekről, hitvallásodról vele kapcsolatban!

A Liftupot azzal a céllal alapítottuk, hogy segítsünk a vállalkozásoknak, cégeknek és szervezeteknek abban, hogy modern, korszerű digitális eszközökkel és marketing módszerekkel minél könnyebben érjék el az üzleti céljaikat.

Mivel a korszerű marketing elengedhetetlen része az adatok felhasználása, a Liftupnál nemcsak a marketing eszközökre összpontosítunk, hanem az adatvédelmi háttérre is. Ez különösen fontos azoknak a kisebb vállalkozásoknak, amelyeknél nincs meg a megfelelő marketingtudás, vagy talán az anyagi háttér sem áll rendelkezésre ahhoz, hogy külsősöket vegyenek igénybe. Az oktatási anyagainkkal és képzéseinkkel lehetőséget biztosítunk számukra, hogy önállóan is megtanulják a szükséges technikákat és módszereket, akár külső segítség nélkül is, amíg el nem jutnak oda, hogy erre lehetőségük nyílik.

Ezen kívül számos ügynökségnek és online marketing szakembernek is segítünk, akik szakértőként szeretnének lépést tartani a legújabb trendekkel, és új, korszerű megoldásokat szeretnének elsajátítani annak érdekében, hogy még jobban tudják támogatni ügyfeleiket. Ehhez szükségük van egy olyan „frissen tartó” háttérre, ahonnan gyorsan és hatékonyan szerezhetik meg a szükséges, naprakész tudást.

Széles az a kör, akinek segítünk: a kisvállalkozásoktól kezdve az ügynökségeken át a marketing szakemberekig mindenkinek, akik számára fontos, hogy egy helyen, egy kézből kapják meg az aktuálisan legjobban működő marketing eszközökhöz kapcsolódó tudást.

A változatos social media marketing ma már elengedhetetlen eleme a kommunikációnak

Meglátásaid szerint mik a legerősebb social media trendek ma a zene- és szórakoztatóipar területén?

A zene- és szórakoztatóipar közösségi médiás trendjei részben követik az általános trendeket, mint például a közösséggel való kapcsolattartás, videós tartalmak készítése és közös tartalomgyártás. Azonban vannak sajátos elemek is, amelyek kifejezetten a zenészek és előadóművészek számára kínálnak különleges lehetőségeket.

Ha egy zenész okosan használja a közösségi médiát, például videókat oszt meg a próbákról, koncertekről, vagy felkészülési folyamatokról, illetve különleges tartalmakat készít, mint feldolgozások vagy kollaborációk, ezek jelentősen növelhetik a közönség elérését és új rajongókat vonzhatnak be. Az így megszerzett rajongók később hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még több koncertet tölthessenek meg, és erősítsék az előadói hírnevét. Számos hazai és nemzetközi példa mutatja, hogy a zenészek hogyan tudják hatékonyan kihasználni ezeket a lehetőségeket a közösségi médiában.

Egy másik fontos szempont a közösségi médiában, hogy a zenészek rendkívül könnyen tarthatják a kapcsolatot követőikkel és rajongóikkal. Több platform áll rendelkezésre erre a célra, mint például az Instagram, TikTok, Facebook és YouTube, de említhetjük a különböző üzenetküldő csatornákat is, mint az Instagram Direct és a Facebook Messenger. Ezek mind kiváló eszközök arra, hogy fenntartsák az érdeklődést, építsék a személyes márkát, és gyorsan értesítsék a rajongókat új eseményekről, koncertekről.

A közösségi média továbbá lehetőséget ad a zenészeknek arra is, hogy közös kollaborációkat hozzanak létre, amelyeket aztán megoszthatnak és kommunikálhatnak a közönséggel. A rajongók bevonása is fontos elem: például arra ösztönözhetik őket, hogy osszanak meg közösen készített tartalmakat, videókat, fotókat, vagy akár élő közvetítéseket. Ilyen esetekben a rajongók gyakran megjelölik az előadót a saját posztjaikban, ami tovább növeli a láthatóságot és a közösségi elérést. A zenészek akár a koncerteken is használhatnak különféle eszközöket, például interaktív történeteket, amelyek arra ösztönzik a közönséget, hogy saját tartalmakat hozzanak létre és osszanak meg.

Emellett számos kisebb, de hatékony eszköz is létezik, amelyeket a zenészek jól kihasználhatnak. Gondoljunk csak arra, hogy zenéket tölthetnek fel Instagram profiljukra, hozzáadhatják a zenéket a Story-khoz, vagy kihasználhatják a rövid videós formátumok adta lehetőségeket. Ezen felül a speciális eszközök, mint például a kiterjesztett valóság, szintén egyre inkább teret nyernek. Bár ezek nem mindenkinek valók, azok a zenészek, akik szeretnek kísérletezni és különleges élményeket nyújtani a rajongóknak, hasznosnak találhatják őket.

Ezek a trendek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a zenészek szorosabb kapcsolatot építhessenek ki rajongóikkal, és még elkötelezettebbé tegyék őket.

Az Instagramban is nagy potenciál van, ha a zenei marketingről van szó. - Fotó: Pexels

Hogyan segíthetnek ezek a felületek a zenészek énmárkaépítésében, mire kell okvetlenül odafigyelni, ha valaki sikeres szeretne lenni ezeken a platformokon?

A közösségi média felületek rendkívül fontos szerepet játszanak a zenészek énmárkaépítésében, de több dologra is figyelni kell, ha valaki sikeres szeretne lenni ezeken a platformokon. Először is, nem elég, ha valaki kiváló előadóművész vagy zenész; fontos, hogy ezt meg is tudja mutatni a közönségnek. A rendszeres jelenlét elengedhetetlen, így érdemes minél gyakrabban megjelenni a közösségi médiában különféle tartalmakkal, mint például videók, élő közvetítések, vagy közös tartalomgyártás.

Az egyik legfontosabb dolog, amire figyelni kell, az a rendszeres és folyamatos kommunikáció. Nem elég csupán hirdetni a következő előadásokat vagy koncerteket a Facebook-on vagy az Instagram Story-ban. Érdemes aktívan bevonni a rajongókat, beszélgetni velük, megosztani velük a mindennapok részleteit, és akár exkluzív tartalmakat is közzétenni, amelyek különleges betekintést nyújtanak az előadó életébe.

Az énmárkaépítés másik fontos eleme, hogy az előadóművészeknek érdemes-e nyilvánosan állástfoglalni bizonyos ügyekben. Általában azt mondhatjuk, hogy igen, érdemes kiállni olyan ügyek mellett, amelyek közel állnak az előadó értékrendjéhez, és amelyekkel hitelesen tud azonosulni. Az ilyen típusú megnyilvánulások segíthetnek erősíteni a művész karakterét és hitelességét, és növelhetik a követők elkötelezettségét. Természetesen ez magával hozhatja azt is, hogy lesznek ellenzők és kritikák, amelyekkel szembe kell nézni. Ez a kockázat része annak, hogy valaki nyilvánosan kiáll egy ügy mellett, de megfelelő hozzáállással és stratégiával ez is kezelhető.

Általánosságban elmondható, hogy fontos megtanulni kezelni a negatív visszajelzéseket és támadásokat is, amelyek elkerülhetetlenül jönnek, ha valaki a reflektorfényben van. Az, hogy valaki hogyan reagál ezekre a helyzetekre, sokat elárul a karakteréről és befolyásolhatja a közönség lojalitását is. A közösségi médiában való jelenlét nem mindig könnyű, különösen akkor, ha valaki a figyelem középpontjában áll, de napjainkban már elengedhetetlen része a művész életének és karrierjének. A siker érdekében érdemes ezt a „játékot" okosan játszani, és mindig arra törekedni, hogy hitelesen képviseljük önmagunkat és értékeinket.

Lehet ma videók nélkül boldogulni?

Ma már szinte lehetetlen boldogulni videók nélkül, és ez nemcsak a zenészekre vagy előadóművészekre igaz, hanem mindenki másra is. A közösségi média egyre inkább a videós tartalmakra épül. A YouTube és a TikTok kifejezetten a videókról szólnak, de sokak számára meglepő módon az Instagram és a Facebook is egyre inkább a videótartalmakra helyezi a hangsúlyt. Az Instagramon és a Facebookon eltöltött idő több mint 50%-át már videófogyasztással töltik a felhasználók. Ezért elengedhetetlen, hogy egy zenész vagy előadóművész videókat is készítsen, és ne csak fotókat osszon meg.

Minél ügyesebben sajátítja el valaki a spontán videók készítésének művészetét – legyen szó egy próbáról, egy előadásról, vagy akár mindennapi pillanatokról – annál szélesebb közönséget érhet el, annál inkább megismerhetik az ő egyéniségét, és annál erősebb kapcsolatot építhet ki a célcsoportjával. Ahogy korábban említettem, ez a személyes márka építésében is kulcsszerepet játszik, hiszen a közönség szorosabb köteléket érezhet az előadóval, ha több oldalról is megismerheti.

A YouTube mellett készíts Facebookra, Instagramra, TikTokra is videókat! - Fotó: Canva

Az algoritmus manapság egy szitokszó, egyúttal kicsit megfoghatatlan fogalom is. Mit jelent a gyakorlatban az, hogy a Facebook, Instagram, TikTok algoritmusa hatással van a tartalmak terjedésének mikéntjére?

Az algoritmus valóban sokak számára szitokszóvá vált, de valójában egy szükséges rossz – vagy éppen szükséges jó, attól függően, hogyan tekintünk rá. De mit is jelent valójában az algoritmus? Lényegében arról van szó, hogy naponta hatalmas mennyiségű tartalom kerül fel minden közösségi platformra – legyen az TikTok, Facebook, Instagram vagy más –, és ha nem léteznének algoritmusok, ezek a tartalmak mind egyszerre zúdulnának ránk. Ez a tartalomáradat könnyen túlterhelhetne minket, és akár kétségbeesést is okozhatna, hiszen úgy éreznénk, hogy mindenről lemaradunk. Az algoritmusok éppen ezt a problémát oldják meg: megpróbálják megszűrni, hogy mi az, ami valóban érdekelhet minket, és az általunk követett profilokon naponta megjelenő sok tízezer tartalomból azt a pár százat mutatják meg, ami számunkra releváns lehet.

Az algoritmusok ugyanakkor rendkívül szigorúan szűrnek. Pár éve hallottam egy nemzetközi közösségi marketing szakértőtől, hogy a Facebook hírfolyamba bekerülni nehezebb, mint bejutni a Harvardra, és ez tulajdonképpen igaz is. Sőt, ma már talán még inkább elmondható, hogy nemcsak olyan nehéz bekerülni a nagy platformok hírfolyamába, mint a Harvardra, hanem ha az összes elit egyetemre egyszerre szeretnénk bejutni, az is könnyebb lenne, mint megjelenni a hírfolyamban.

Az algoritmus tehát itt van velünk, és ez egy szükséges része a mindennapi életünknek. Ez dönti el, hogy ha közzétesz egy zenész egy videóklipet, egy rövid videót vagy egy képet, akkor azt a követői látják-e azt, vagy sem. De már nemcsak ezt dönti el, hanem azt is, hogy más embereket érdekelhet-e az adott tartalom.

Ez az, amit a TikTok különösen izgalmasan újított meg az algoritmusok világában pár éve. A TikTok algoritmusa nem csupán arra alapoz, hogy egy tartalom elér-e a követőkhöz, hanem arra is, hogy az adott típusú tartalmakat mások kedvelik-e. Például előfordulhat, hogy valaki elindít egy új TikTok csatornát, és az első videójával már több tízezer emberhez eljut, mert az algoritmus úgy ítéli meg, hogy az sokakat érdekelhet. Ezt a tartalom- és érdeklődés-alapú ajánlórendszert azóta a Facebook, az Instagram és más platformok is átvették. Ennek eredményeképpen ezek a platformok ismét teret nyernek. Volt egy időszak, amikor elkezdtek felhasználókat veszíteni, de most újra egyre több felhasználó, köztük fiatalabbak is, egyre hosszabb időt töltenek el ezeken a felületeken. Mindez annak köszönhető, hogy az algoritmusok nemcsak velünk élnek, hanem folyamatosan tanulnak is belőlünk, és egymásból is.

Zenészként nem érdemes figyelmen kívül hagynod a TikTokot! - Fotó: Unsplash

Apropó TikTok. Vannak, akik egy új éra eljövetelének hírnökeként tekintenek rá és sokaktól halljuk, hogy ezen felületen főleg fiatalok a felhasználók. Ez mennyire igaz?

Ahogy korábban említettem, a TikTok valóban új korszakot hozott a közösségi média világába. Korábban az volt a jellemző, hogy az Instagramon, Facebookon vagy YouTube-on csak azokat tudtuk elérni – például egy zenész csak azokat érhette el –, akik már korábban követték az oldalát vagy a profilját. A TikTok egyik nagy újítása abban rejlik, hogy az algoritmus nem elsősorban a követőkre alapoz, hanem arra, hogy milyen tartalmak érdeklik a felhasználókat. Ennek köszönhetően akár minimális követővel is hatalmas közönséghez lehet eljutni. Továbbá, a platform főként a videós tartalmakra, azon belül is az álló formátumú videókra épít. Mivel a TikTok a zenére épülő Musical.ly-ből fejlődött ki, különösen izgalmas terepet nyújt a zenészek számára. Sokan ezen a platformon váltak ismertté és indítottak el előadói karriert a sikeres videóknak köszönhetően.

A TikTok tehát a zenei szcénában kihagyhatatlan platformnak számít. Az életkori megoszlás szempontjából valóban fiatalos közösségi tér: a platform felhasználóinak többsége fiatal, és a legnagyobb arányban fiatalok használják. Ugyanakkor egyre több idősebb felhasználó is megjelenik a TikTokon. Ha valaki a húszas éveik elején járó közönséget szeretné elérni, akkor a TikTok a legfontosabb eszköz. Azonban azoknak sem szabad figyelmen kívül hagyniuk ezt a platformot, akik olyan zenét játszanak, amely inkább a negyvenes-ötvenes korosztályt célozza meg. Ezek a korosztályok is egyre nagyobb számban vannak jelen a TikTokon. Bár nem töltenek ott annyi időt, mint a fiatalabb generációk, mégis egyre aktívabbak, ezért bárkinek, aki el szeretne érni különböző demográfiai csoportokat, érdemes figyelembe vennie a TikTokot mint marketingeszközt.

Mit javasolsz annak, aki eddig nem regisztrált a TikTokra, de szeretné kihasználni annak előnyeit? Hogyan vágjon bele és mire figyeljen?

Annak, aki eddig még nem regisztrált a TikTokra zenészként, azt javaslom, hogy minél előbb kezdje el. Első lépésként érdemes megismerni, hogy más előadóművészek és zenészek milyen tartalmakat készítenek, és mi az, ami a követőik körében népszerű. Ezekből rengeteg ötletet meríthetünk, és sokat tanulhatunk arról, mi működik jól a platformon. Érdemes kísérletezni, kipróbálni különböző formátumokat és tartalomtípusokat. Az ilyen próbálkozások során kiderül, hogy mi az, ami jól teljesít, mi az, amire a célközönségünk jól reagál, és mi az, ami gyorsan terjed.

Persze ne felejtsük el: csak azért ne csináljunk valamit, mert másnak bejött, de mi utáljuk. Legyünk önazonosak, azt a témát és formátumot keressük meg, amiben jól érezzük magunkat, ugyanis ez lesz az, ami a legjobban fog működni.

Az egyik leggyakoribb hiba, amit el kell kerülni egyébként az, hogy túl magasra állítjuk a mércét a minőség tekintetében. Sokan azért vonakodnak a TikTokon vagy bármely más videós platformon megjelenni, mert azt gondolják, hogy a videónak tökéletesnek kell lennie, és ha nem az, akkor rossz színben tünteti fel őket. Azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy nem a tökéletességre kell törekedni. Fontosabb, hogy hiteles, nyers, spontán és szórakoztató élményt nyújtsunk a rövid videós formátumban. Az ilyen típusú tartalmak gyakran jobban teljesítenek, mint a túlzottan csiszolt, tökéletesen megtervezett videók.

Persze – mivel zenéről van szó- meg kell ismerni, milyen eszközökkel tudjuk megfelelően jó minőségben a zenéinket, az énekünket felvenni és bemutatni egy rövid videóban. Itt is meg kell találni az egyensúlyt az éppen megfelelően jó minőségű videó és a gyorsan elkészíthető tartalom között. Ezért azt javaslom, hogy bátran kísérletezzünk különféle formátumokkal, ne aggódjunk a tökéletesség miatt, és a saját tapasztalataink alapján döntsük el, mely tartalmak működnek a legjobban. Ilyen megközelítéssel érdemes belevágni a TikTok használatába.

Lévai Richárd több éve foglalkozik online marketinggel és gyakran ad elő a legnagyobb szakmai fórumokon

Milyen más social media platformok lehetnek relevánsak egy zenész számára, akár azok esetében, akik a külföldi közönséget is szeretnék megszólítani?

Van egy általános ökölszabály, amely szerint a legfiatalabbak a TikTokot használják, a következő generáció inkább az Instagramot, míg az idősebbek a Facebookot, a YouTube-ot pedig szinte mindenki. Ez a megoszlás azonban nem teljesen pontos. A legtöbben több közösségi platformot is használnak, de eltérő intenzitással és céllal. Például idősebb felhasználókat is találunk a TikTokon, míg a fiatalabbak is jelen vannak a Facebookon.

Egy zenész vagy előadóművész számára érdemes minél több platformon jelen lenni, hiszen így több közönséget is elérhet.

Jó hír, hogy ez nem jelenti azt, hogy minden platformra teljesen különböző tartalmat kellene készíteni, hanem inkább azt, hogy meg kell találni azokat a formátumokat, amelyek több felületen is jól működnek.

Például a videós tartalmak kiválóan alkalmazhatók több platformon is: ha egy videó sikeres TikTokon, nagy valószínűséggel jól teljesít majd Instagramon és Facebookon is. Hasonlóképpen, ha fotókat készítünk különböző helyzetekben – például próbákon, előadásokon vagy koncerteken – ezeket is könnyen megoszthatjuk Instagramon, Facebookon, és akár TikTokon is.

Azok számára, akik nemzetközi közönséget is szeretnének elérni, további lehetőségek nyílnak. Az X (korábban Twitter) például különösen fontos lehet a nyugati országokban, főként a kapcsolattartás szempontjából. Emellett érdemes figyelembe venni más platformokat is, amelyek egyes régiókban népszerűek, mint például a WhatsApp, Viber vagy Telegram. Ezek az alkalmazások segíthetnek szorosabb kapcsolatot tartani a rajongókkal, különösen ott, ahol ezeket többen használják, mint az Instagram Directet vagy a Facebook Messengert.

Érdemes tehát több platformban gondolkodni, de fontos, hogy egyszerűsítsük a tartalomgyártást. Ugyanazt a tartalmat érdemes minél több felületen megosztani, és figyelni, melyik platformon népszerűbb. Ennek alapján lehet majd optimalizálni a tartalmi stratégiát és súlyozni a jelenlétet a különböző platformokon.

Az is AI is fontos szereplő a közösségi média marketingben - Fotó: Pexels

A zeneiparban a mesterséges intelligencia megjelenése és alkalmazhatósága, valamint az alkalmazásának etikussága a mai napig heves viták tárgya. Mennyire hitelesek az AI-alapú művek és te hogy látod a bennük rejlő marketing potenciált ma és a várható jövőben?

A mesterséges intelligencia, ahogy sok más iparágban, úgy a zeneiparban is felforgatja a megszokott működési folyamatokat. Naponta jelennek meg új AI-megoldások, amelyekkel akár teljes zeneszámokat, sőt, azokhoz kapcsolódó videóklippeket is lehet készíteni. Nem csoda, hogy sokak számára ez ijesztő.

Ugyanakkor érdemes emlékeznünk arra, hogy hasonló „ijesztő” lépésekkel már sokszor találkozott a művészvilág. Például régebben csak ceruzával és papírral lehetett zeneműveket lejegyezni, majd megjelentek a számítógépek és különböző digitális eszközök, amelyek új módszereket tettek lehetővé.

Vagy gondoljunk arra, hogy néhány évtizede elképzelhetetlen lett volna, hogy egy zenész egyetlen hangszerrel álljon ki a színpadra, és egy perc alatt, néhány loop segítségével, egy virtuális zenekart hozzon létre maga körül. A közönség gyakran ámulattal figyeli, milyen produkciót képes egyetlen zenész összehozni néhány korszerű elektronikus eszköz segítségével. Ez mind azért lehetséges, mert a zenész ötvözi technikai tudását a kreativitásával, és új, izgalmas élményt nyújt a hallgatóságnak, amelyet ők örömmel fogadnak.

Úgy vélem, a mesterséges intelligencia legnagyobb lehetősége abban rejlik, hogy új élményeket teremtsen azok számára, akik kreatív szakemberek, jó zenészek, és akik jól értik a technológia alkalmazását. Ilyenkor az AI nem helyettesíti a művészi alkotást, hanem inkább kiegészíti és új perspektívákat nyit meg.

Természetesen nem szabad figyelmen kívül hagynunk a mesterséges intelligencia alkalmazásának veszélyeit és kockázatait sem. A mesterséges intelligencia rendszerek gyakran úgy működnek, hogy megtanulnak valódi zeneműveket, és ezeket próbálják utánozni, átalakítani a stílusukat vagy felhasználni különböző részleteiket. Ez könnyen sértheti az eredeti alkotók jogait, és ez az a terület, amit mindenképpen tisztázni kell. Fontos, hogy technológiai, fejlesztési és jogi szempontból egyaránt megvizsgáljuk, hogyan lehet olyan eszközöket létrehozni és a zenészek rendelkezésére bocsátani, amelyek jogilag is tiszták, és nem sértik senki érdekeit – vagy legalábbis minimalizálják az érdekellentéteket. Ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Tudjuk azt is, hogy sokan próbálkoznak azzal, főleg a megrendelői oldalon, hogy zenészeket teljesen kihagynak a folyamatból, és kizárólag a mesterséges intelligenciára bízzák különböző művészeti alkotások, vagy művészetet idéző művek létrehozását. Ez néha egészen jól is sikerülhet. Nem véletlenül ijedt meg sok alkotó.

Látni kell, hogy most egy átmeneti időszakban vagyunk, és még ki kell derülnie, hogy ezek az alkalmazások hogyan és mikor lesznek a legjobban hasznosíthatók. Én mindenesetre igyekszem pozitívan tekinteni erre a technológiai fejlődésre. Bízom benne, hogy kialakul egy olyan rendszer, amelyben többen lesznek a mesterséges intelligencia nyertesei, mint vesztesei, legyen szó akár az alkotói, akár a fogyasztói oldalról.

Hasonló cikkek

„Olyan eszközt akartunk létrehozni, ami inspirál és segít több zene létrehozásában" - Davoti Andorral, a Fast Rhymes létrehozójával beszélgettünk belföld - 2024.09.10
Budapestet és Brüsszelt köti össze az idei Európai Hidak fesztivál belföld - 2024.09.05
„A diverzitás maga a fejlődés lehetősége" - iamyankkal beszélgettünk belföld - 2024.09.02
Így készülj az őszi időszakra zenészként belföld - 2024.08.20
„Szerintem a blues soha nem fog eltűnni” – Szabó Tamással, a Mojo zenekar egyik alapítójával beszélgettünk belföld - 2024.08.13
Megéri használt hangszert vásárolni? belföld - 2024.08.03
Tényleg nem kell félni az AI-tól zenészként? - KoncertBooking Podcast #S1E4 belföld - 2024.08.02
Csütörtökön kezdődik a Paloznaki Jazzpiknik belföld - 2024.08.02
Mit tehetsz zenészként a környezeti fenntarthatóságért? belföld - 2024.07.15
Social media tippek nyárra - KoncertBooking Podcast #S1E3 belföld - 2024.07.15
A koncertszervezés új generációja - KoncertBooking Podcast #S1E2 belföld - 2024.07.03
Megvan a Sávlekötő Camp by OTP Junior győztese belföld - 2024.06.28
Ősszel jelenik meg a Coldplay legújabb albuma, amelyhez újrahasznosított műanyagot használnak belföld - 2024.06.20
Miért érdemes zenekarként regisztrálni a KoncertBooking.com-ra? belföld - 2024.06.17
Lil Frakk nélkül folytatódott a Sávlekötő Camp by OTP Junior belföld - 2024.06.10
#RandomTippek: Hogyan kerülhet fel a zenéd a Spotify népszerű playlistjeire? belföld - 2024.06.01
Progresszív, pop, rap, hyper - izgalmas produkciók kerültek a Sávlekötő Camp by OTP Junior táborába belföld - 2024.05.10
Miből lett a cserebogár, avagy a 21. század legnagyobb digitális zenei innovációi belföld - 2024.05.09
Megjelent Amanna Valamiér' című új dala belföld - 2024.05.09
Átadták az Artisjus-díjakat belföld - 2024.05.06
Sávlekötő Camp by OTP Junior: 5 produkció már bent van a táborban belföld - 2024.05.03
Fonogram-díjátadó: a 4S Street, a Zaporozsec, a Carson Coma, Rúzsa Magdi, Pogány Induló és a Góbé is nyert belföld - 2024.04.28
Érdekességek a zene világából #3 - A zene hatása az anyaméhben lévő magzatra belföld - 2024.04.20
Idén hetedszer valósul meg a Dalszerző expo (DEX) belföld - 2024.04.20
„Amit birtokolsz, az birtokol” – megjelent Korinna és UTAZØ legújabb dala, a Zavar belföld - 2024.04.18
Így készíts ütős reels videókat! belföld - 2024.04.17
Útravaló zenészeknek: táplálkozási tippek a tavaszi, nyári szezonra belföld - 2024.04.14
Semmi se ment meg minket egymástól – új dallal és klippel jelentkezik az Esti Kornél belföld - 2024.04.12
Megjelent a PULSE legújabb dala, a Felesleges belföld - 2024.04.08
Digitalizáció és innováció a népzene területén címmel rendezett témanapot a Hagyományok Háza belföld - 2024.04.05
Mentálhigiéné a zeneiparban #5: a közösségi média szerepe belföld - 2024.03.24
Az Artisjus 12 milliárd forint jogdíjat fizetett ki tavaly belföld - 2024.03.21
Érkezik YEWO új dala, a Bálna belföld - 2024.03.13
Hungarian Oncoming Tunes (HOTS): világzenéről szóló workshopot tartanak március 14-én Budapesten belföld - 2024.03.11
Így készülj a szabadtéri koncertszezonra zenészként belföld - 2024.03.05
Republic 35 jövő februárban az MVM Dome-ban belföld - 2024.03.05
Tavaszi megújulás - oké, hogy munkával telik a szezon, de gondolj a well-beingre is! belföld - 2024.02.23
„Az új albumunkon a tudatosság nagyobb szerepet kapott" - Hangfoglalók #7: Heavy Brains zenekar belföld - 2024.02.19
Hogyan fejleszd a dalszövegírói készségeid? belföld - 2024.02.17
A jövő tehetségei 17. alkalommal mutatkoznak be a Jazz Showcase-en belföld - 2024.02.14
„Fontos, hogy a pár olyan zenéket válasszon, amelyek tükrözik az ízlésüket" - Hanzély Kitti esküvőszervezővel beszélgettünk belföld - 2024.02.12
Így készíts ütős zenei portfóliót! belföld - 2024.02.08
A Dal 2024 - Szombaton kezdődik a dalverseny belföld - 2024.02.08
#BackstageSztorik 6. rész: Felszegi Dalma zongoraművész belföld - 2024.02.05
Különleges programokkal zár a TechnoCool-kiállítás a Nemzeti Galériában belföld - 2024.01.31
#BackstageSztorik 5. rész: Gallasz Enikő, a WMMD ügyvezetője belföld - 2024.01.31
Éjszakai séták indulnak a 90-es évek ikonikus budapesti szórakozóhelyeire belföld - 2024.01.26
Hogyan adj nevet zenekarodnak? belföld - 2024.01.26
Minifesztiválon mutatkoznak be a Hangfoglaló Program idei támogatottjai a Turbinában belföld - 2024.01.18
Érdekességek a zene világából #2 – Zene és szex belföld - 2024.01.16
„Mindegyik oktatónk aktív zenész, és ez tudatos koncepció" - Vincze Juditot, az imPro School vezetőjét kérdeztük belföld - 2024.01.14
Százötven zenei programot tartanak az idei Fishing on Orfű fesztiválon belföld - 2024.01.10
Hosszú dal, rövid dal - melyik lesz sikeresebb? belföld - 2024.01.03
Növeld a produktivitásod 2024-ben – így lehetsz még hatékonyabb zenészként! belföld - 2023.12.28
Ganxsta Zolee: Dos Diavolos CD és Kartel-debüt újra belföld - 2023.12.22
Az Inota Fesztivált is európai díjra jelölték belföld - 2023.12.18
Jelentősen növelte a kifizetett jogdíjakat az EJI belföld - 2023.12.15
Zenei felvételekkel támogatja a Müpa az iskolákat belföld - 2023.12.15
Zenei marketing trendek 2024-ben - ezekre figyelj oda, amikor stratégiát tervezel! belföld - 2023.12.14
Ilyen volt a 2023-as évünk belföld - 2023.12.13
Ők kapták 2023-ban az Artisjus Előadói és Pedagógusi Díjakat belföld - 2023.12.12
Isten, zene, művészetek, te, én - megjelent a Pavilon Isten úgyse! című EP-je belföld - 2023.12.07
Lenny Kravitz jövő júliusban Budapestre jön belföld - 2023.12.06
„Nincs, aki fájna” - Korinna: Szalmaszív (dal- és klippremier) belföld - 2023.11.23
Tony Nameless és DANA vakon vannak: új zenei videó a rapperektől belföld - 2023.11.22
A zenész reputációja a social média korában belföld - 2023.11.22
Sting jövőre ismét Budapesten koncertezik belföld - 2023.11.20
#BackstageSztorik, 4. rész: „A handpan már-már egy jó szándékú drog" - a MAG Instruments tagjaival beszélgettünk belföld - 2023.11.14
„A gyerekek, fiatalok figyelmét őszinteséggel és közvetlenséggel lehet elnyerni" - Interjú Várnagy Andrea zongoraművésszel belföld - 2023.11.13
Hobo lemezbemutató koncert lesz a Nemzeti Színházban belföld - 2023.11.12
A Carson Coma és Lee y nyerte a fődíjat a Magyar Klipszemlén belföld - 2023.11.10
„Nem gyermekideálokat vagy ideálgyermekeket szeretnénk tanítani" - Interjú a Musicators alapítóival belföld - 2023.10.31
CD-n és dupla LP-n is megjelent az Omega Égi jel című lemeze belföld - 2023.10.26
Mesterséges intelligencia, élőzene, hibrid hangzások - mi minden várható 2024-ben a zeneiparban? belföld - 2023.10.26
Így készülj fel a következő videóinterjúra vagy podcast beszélgetésre zenészként! belföld - 2023.10.25
Ed Sheeran 2024-ben Budapestre jön belföld - 2023.10.20
Három koreai koncert várja a közönséget novemberben Budapesten belföld - 2023.10.20
Showcase Fesztivál a Magyar Zene Házában belföld - 2023.10.15
Zarina Prvasevda az Upbeat Best New Talent díj nyertese belföld - 2023.10.13
Rangos díjjal ismerték el Rúzsa Magdi menedzserének munkáját belföld - 2023.10.12
Dalok a kanadai prérikről: a Dead South a Budapest Parkban belföld - 2023.10.12
Elektroakusztikus zenei médiaművészet a BMC-ben belföld - 2023.10.12
5 tipp, hogy még megnyerőbben adj elő feldolgozás dalokat belföld - 2023.10.12
Mulató Aztékok: tíz év underground hip-hop vinylen és CD-n belföld - 2023.10.09
Tina Turner emlékkoncert az Erkel Színházban belföld - 2023.10.09
A művészetek, a tudomány és a mesterséges intelligencia köré épülő programsorozatot tartanak Pécsen belföld - 2023.10.09
BuSH fesztivál november elején hat fővárosi helyszínen belföld - 2023.10.05
„A rockabilly számomra egy örök szerelem" - Egri Péterrel, a Mystery Gang alapító-énekesével beszélgettünk belföld - 2023.10.04
Megjelent a legújabb Pathfinder Records-dal, a Cyberpsycho belföld - 2023.10.02
Spotify Clips: bűvöld el a rajongókat rövid videókkal a streaming óriáson is! belföld - 2023.09.21
A mentális egészség lesz a fő témája az idei Brain Barnak belföld - 2023.09.21
Magyar–olasz kulturális találkozások: pénteken kezdődik az Európai Hidak fesztivál! belföld - 2023.09.19
„Mindenkit megérintett valahogyan a dal" - Pongó Ottóval, a tyukodi Rocksuli alapítójával beszélgettünk belföld - 2023.09.19
Női punkzenekaroktól jelent meg válogatáslemez belföld - 2023.09.13
Pénzügyi kiskokos zenészeknek, 1. rész: minden, amit az EKHO-ról érdemes tudnod belföld - 2023.09.03
Taste The Freedom - Ilyen volt az idei Artisjus Songwriting Camp belföld - 2023.08.31
Elhunyt Szandai Mátyás jazz zenész belföld - 2023.08.30
„Elképesztő az az impulzus, amit kapunk a koncerteken" - Interjú a Nagy Bogi Live zenekarral belföld - 2023.08.29
Indul a klubszezon! - Marketing tippek őszre zenészeknek belföld - 2023.08.27
Ahol a múlt és a jelen találkozik: megjelent Korinna első dala és videoklipje belföld - 2023.08.24
Feledékeny vagy? - Tippek a zene memorizálásához belföld - 2023.08.20
NMHH-kutatás: a zenei platformok az új királycsinálók belföld - 2023.08.09
Grammy-díjas producerek Budapesten a SongLab projekten belföld - 2023.08.07
Visszatérnél a zenéléshez? Akkor tippjeink segítségedre lesznek! belföld - 2023.08.06
A jövő zenéje #2: a mesterséges intelligencia előnyei belföld - 2023.07.28
Sikert sikerre halmozol? Ne tartsd magadban! belföld - 2023.07.23
Vedd fel a harcot a szorongással! belföld - 2023.07.21
Megérkezett Solére új EP-je, a KIKI! belföld - 2023.07.07
Jazz Showcase-pályázat a Müpában – szeptember 24-éig jelentkezhetnek a jövő tehetségei belföld - 2023.07.04
Hogyan találj rá a réspiacodra zenészként? belföld - 2023.07.03
Networking a zene világában - Tippek #2 belföld - 2023.06.28
Fókuszban a helyi önkormányzatok támogatása: új szponzorációs funkció a KoncertBooking.com-on belföld - 2023.06.24
Mit posztoljak? - 7 hasznos tartalom tipp zenészeknek belföld - 2023.06.24
Ülj fel az érzelmi hullámvasútra! - Hogyan fejezd ki érzéseidet a koncerteken zenészként? belföld - 2023.06.22
Hogyan kezeld a negatív szakmai kritikát? belföld - 2023.06.13
Már a koncertszervezés sem a régi! – Digitális koncertfoglaló platformunk legújabb sikere és az új funkciók belföld - 2023.06.08
Ébredjünk fel, vegyük kezünkbe az életünk irányítását! Fatal Error dal- és klippremier belföld - 2023.06.08
Átadták az Artisjus-díjakat belföld - 2023.06.06
5 dolog, amire mondj nemet zenészként! belföld - 2023.06.01
„A kezdeti lelkesedést és türelmet fenntartani tényleg embert próbáló feladat" - Hangfoglalók #6: Cataflamingo zenekar belföld - 2023.05.30
Tudjuk, mit olvasol idén nyáron #3: memoárok női zenészekről belföld - 2023.05.29
KIM: 830 millió forint előadó-művészeti szervezetek támogatására belföld - 2023.05.27
Robbantsd be a social médiát nyáron! - Tartalmak, amiket imád a közönség belföld - 2023.05.26
Az információ hatalom: a big data és a zeneipar találkozása belföld - 2023.05.21
A zenekritika kihívásai a 21. században belföld - 2023.05.19
Lassulj le! - Slow life életmód zenészként belföld - 2023.05.16
Találj rá a belső békédre! - Zene és spiritualitás belföld - 2023.05.14
Hírlevél marketing zenészeknek - így maxold ki az email kampányaidat! belföld - 2023.05.12
Mi leszel, ha nagy leszel? - Nem csak zenészként helyezkedhetsz el a zeneiparban! (1. rész) belföld - 2023.05.09
„Mindegy, hogy hol, csak zenélhessünk" - Hangfoglalók #5: KACAJ zenekar belföld - 2023.05.08
„Ingyenmunka" - mikor éri meg és mikor nem? belföld - 2023.05.07
Szeptemberben ismét BALKAN:MOST Fesztivál! belföld - 2023.05.05
A jövő zenéje: mire képes a ChatGPT és mire nem? belföld - 2023.05.03
Fonogram-díjátadó: a 4S Street és Peter Srámek is a díjazottak között belföld - 2023.04.29
Mentálhigiéné a zeneiparban, 3. rész: rejtett küzdelmek és megoldásaik belföld - 2023.04.28
Így hackeld meg a TikTokot – trükkök a TikTok algoritmus befolyásolására (1. rész) belföld - 2023.04.14
Metallica-albumpremier a magyar mozikban is belföld - 2023.04.11
Műfaji és földrajzi sokszínűség a Budapest Ritmo kínálatában belföld - 2023.04.11
„Azt látjuk, hogy a koncertezéssel nagyon sok emberhez tudunk eljutni" | Hangfoglalók #4: A Király Halott belföld - 2023.04.09
Megvannak a Fonogram-jelöltek - április 29-én jön a Fonogram-nap! belföld - 2023.04.06
Digitalizálta az első tízezer oldalnyi zenetudományos emléket az OSZK belföld - 2023.04.01
Így őrizd meg hangod egészségét! #2 - Avagy ezérd mellőzd az alkoholt énekesként belföld - 2023.03.28
A hangkazetta reneszánsza, avagy nosztalgiára fel! belföld - 2023.03.26
Zongora-pedagógiai applikációt készített Nagy János Yancha belföld - 2023.03.25
Mentálhigiéné a zeneiparban, 2. rész: segítő applikációk belföld - 2023.03.25
WMMusicAcademy: Music Mentál - ismerd fel és előzd meg! belföld - 2023.03.24
Digitális menedzserasszisztenst kapnak a WMMusicDistribution ügyfelei a KoncertBooking.com-tól belföld - 2023.03.20
10 motivációs tipp zenészeknek: légy kitartó és maradj az utadon! belföld - 2023.03.18
Itt a Slapstick? harmadik single-je az új koncepcióalbumról - megjelent a Midlife Disco! belföld - 2023.03.18
„Ha fel kell adjunk érte valamit, feladjuk„ belföld - 2023.03.09
Fájdalmas, őszinte, gyönyörű - megérkezett boebeck első lemeze! belföld - 2023.03.09
Az Amoeba új középlemeze hip-hop producerrel készült belföld - 2023.03.01
Mi az a YouTube for Artists, és hogyan növelheted a láthatóságodat a használatával? belföld - 2023.02.27
„A zenénk leglényegesebb eleme a hangszeres improvizáció" | Hangfoglalók #3: Slapstick? belföld - 2023.02.24
Fény- és hangtechnikai ismeretek #4: a projection mapping belföld - 2023.02.22
A Guns n' Roses 17 év után visszatér Budapestre belföld - 2023.02.21
Tudjuk, mit olvasol idén tavasszal #1 – A legjobb dalírással kapcsolatos könyvek belföld - 2023.02.20
#BackstageSztorik 3. rész - Major Eszter dalszövegíró, költő belföld - 2023.02.15
Cél: a magyar könnyűzene támogatása - így épül fel Hangfoglaló Program (interjú) belföld - 2023.02.11
„A dalaimmal igyekszem elgondolkodtatni, mégis szórakoztatni a közönséget" | Hangfoglalók #2: aZorka belföld - 2023.02.09
Idén megújul és kibővül a KeszthelyFest belföld - 2023.02.08
A Level 42 idén eljön a Paloznaki Jazzpiknikre belföld - 2023.02.07
Áprilisban ismét világsztárok a Budapest Ritmón belföld - 2023.02.06
Engedd szabadjára kreativitásodat: 4 dolog, amin változtass, hogy újra szárnyalhasson az elméd! belföld - 2023.02.06
Hogyan segíthet a manifesztáció abban, hogy rátalálj a legjobb önmagadra 2023-ban? belföld - 2023.02.02
A kárpáti boszorkány Budapesten varázsol - Alina Pash az Akvárium Klubban belföld - 2023.01.30
Koncertet szervezel, rendezvényed lesz? Ne vedd félvállról a promóciót! belföld - 2023.01.26
Miért jó, ha megtanulsz még egy hangszeren játszani? Mondjuk! belföld - 2023.01.25
A Müpa az idei évet is a kulturális fenntarthatóságnak szenteli belföld - 2023.01.23
Megnyílt a Magyar Zene Háza poptörténeti kiállítása belföld - 2023.01.19
Viszkeleti Júlia: „Szeretném hinni, hogy az autentikus, őszinte hangzás utat tud törni magának" | Hangfoglalók #1: Maluridé belföld - 2023.01.19
Mutasd a posztod, megmondom, ki vagy! - Énmárkaépítés zenészként a social mediában belföld - 2023.01.18
Fény- és hangtechnikai ismeretek #3 – A backline belföld - 2023.01.16
Közösségi örömzenélés Veszprémben - a Hangjáték projektmenedzserével, Nádasdy Fannival beszélgettünk belföld - 2023.01.11
A műfaj sztárjai érkeznek a Jazzfest Budapestre tavasszal belföld - 2023.01.02
Jazzma.hu: közzétették a hazai jazz legjobbjait belföld - 2023.01.02
Régi dalok ≠ elfelejtendő dalok - promózd (újra) korábbi szerzeményeidet! belföld - 2022.12.30
Digitális fejlesztések kezdődnek a Zeneakadémián belföld - 2022.12.30
Így készülj 2023-ra: zenei marketing terv alapok belföld - 2022.12.27
Kellemes Ünnepeket kívánunk! belföld - 2022.12.21
Rockéletrajzok magyarul: Bono, Dave Grohl, Chris Cornell belföld - 2022.12.20
Hangfoglaló Program: döntés kezdő előadók támogatásáról belföld - 2022.12.17
Fény- és hangtechnikai alapismeretek #2 – A PA rendszer belföld - 2022.12.16
Artisjus előadói és pedagógusi díjakat adtak át belföld - 2022.12.15
A tehetségkutatók sztárkultuszát vizsgálta az NMHH belföld - 2022.12.14
Zene(i marketing) nélkül mit érek én? - Ilyen volt 2022 (2. rész) belföld - 2022.12.14
Balaton Sound - Armin van Buuren és Hardwell is fellép belföld - 2022.12.10
Idén is rockoltunk: hasznos funkciók, innovációk, szakmai előrelépés, avagy ez volt 2022 (1. rész) belföld - 2022.12.09
Billie Eilish is fellép jövőre a Szigeten belföld - 2022.12.01
Fény- és hangtechnikai alapismeretek #1 – a hangmérnökök szerepe a koncerteken belföld - 2022.11.28
Zenei streaming és jogdíjazás külföldön belföld - 2022.11.24
Hogyan hatnak az influencerek a zeneiparra? belföld - 2022.11.22
Az asszertív kommunikációs stílus előnyei belföld - 2022.11.22
Segítség, anya vagyok - és zenész! belföld - 2022.11.22
Upbeat: magyar vezetésű európai zenei platform alakult belföld - 2022.11.22
Kihirdették a jövő évi Campus Fesztivál első fellépőit belföld - 2022.11.17
Új funkció a KoncertBooking.com-on - PR asszisztens előadóknak, menedzsereknek belföld - 2022.11.16
Az NMHH összeállította a 2021-es zenei toplistákat belföld - 2022.11.15
A dalírás 10 pontja, avagy mitől lesz emlékezetes egy zeneszám? belföld - 2022.11.10
Új rajongók szerzése rövidfilmekkel: YouTube Shorts belföld - 2022.11.09
#BackstageSztorik 2. rész – Interjú Bagoly Sándor Endre dob roaddal belföld - 2022.11.03
A jövő már elkezdődött: zene a metaverzumban (1. rész) belföld - 2022.11.02
Hogyan hat a zene a társadalmunkra? belföld - 2022.10.20
Tizenhárom ország előadója lép fel a szerdán kezdődő Budapest Showcase Hub zenei fesztiválon belföld - 2022.10.18
Tévé nélkül mit érek én? – A tehetségkutatók előnyei és hátrányai belföld - 2022.10.18
Fórumot rendeznek a könnyűzenei oktatásról belföld - 2022.10.17
Esküvő, céges buli, szilveszter vagy szülinap – miért jó neked, ha kisebb rendezvényeken is fellépsz? belföld - 2022.10.11
#BackstageSztorik 1. rész – Interjú Balog László session zenésszel belföld - 2022.10.10
Így készíts zenei marketingtervet magadnak belföld - 2022.10.06
A streaming a zenerajongóknak jó, a szerzőknek kevésbé - állítja egy friss tanulmány belföld - 2022.10.01
Robbie Williams jövő márciusban ismét Budapesten koncertezik belföld - 2022.09.27
Rekordkísérlet a dalszerzők napján belföld - 2022.09.25
Vigyázz, kész, TikTok #2 – Tippek a kezdetekhez belföld - 2022.09.23
Munka és magánélet egyensúlya zenészként – igen, lehetséges! belföld - 2022.09.21
Fókuszban a kelet-európai zenei színtér: hamarosan jön a BUSH! belföld - 2022.09.19
Tehetség a színfalak mögött – így válhatsz te is session zenésszé belföld - 2022.09.15
„Nem kell mindig az egész világhoz szólni" - Nagy Kátyával beszélgettünk belföld - 2022.09.13
Építs közösséget INGYEN! – A Facebook-csoportok és ami mögöttük van belföld - 2022.09.08
Elindult a jelentkezés a Hangfoglaló Program idei Induló Előadói Alprogramjára! belföld - 2022.08.30
Beck Zoltán vezetésével ismét Zenélő Egyetem kurzus indul a Pécsi Tudományegyetemen belföld - 2022.08.30
A leghasznosabb appok zenészeknek (3. rész) belföld - 2022.08.29
Hogyan készül a tökéletes szettlista? Mondjuk! belföld - 2022.08.24
Élőzz úgy, akár a profik! belföld - 2022.08.22
7 módszer az improvizációs készségeid fejlesztésére belföld - 2022.08.08
Így őrizd meg a füleid egészségét belföld - 2022.07.27
Facebook marketing zenészeknek #1 - A retargeting belföld - 2022.07.06
A koncertszervezés új generációja – innovatív funkciók bevezetése az NKA támogatásával belföld - 2022.07.06
Így találd meg a saját zenei stílusod belföld - 2022.07.05
Rádiókat vizsgált az NMHH kutatása - ezek a legnépszerűbb előadók és dalok belföld - 2022.07.03
Networking a zene világában - Tippek #1 belföld - 2022.06.30
Mit olvasnak a híres zenészek? 2. rész belföld - 2022.06.01
Vidd be a rajongókat a színfalak mögé, avagy videóötletek zenészeknek belföld - 2022.05.31
Így maxold ki a YouTube-csatornád! belföld - 2022.05.30
Könnyítsd meg az életed a KoncertBooking.com belső könyvelés funkciójával! belföld - 2022.05.25
Így őrizd meg hangod egészségét! – 8 egyszerű, természetes módszer belföld - 2022.05.23
Nyugodj békében, iPod! belföld - 2022.05.22
Siker helyett pofára esés, avagy miért buknak el a zenészek? belföld - 2022.05.19
Így készülj a koncertjeidre testben és lélekben belföld - 2022.05.17
Ez most a sláger: már a 600. megrendelést is elérte a KoncertBooking.com belföld - 2022.05.05
Negatív kommenteket kapsz? Ne ess pánikba! belföld - 2022.05.03
Ezekre figyelj, ha Wikipédia-oldalt szeretnél készíteni! belföld - 2022.04.28
Az élőzene varázsa – a közösségi zeneélmény és ami mögötte van belföld - 2022.04.25
Hallgasd dalaidat empátiával! belföld - 2022.04.13
Hogyan adjak címet a dalaimnak? belföld - 2022.04.11
Rajongókból mecénások: Patreon zenészeknek (1. rész) belföld - 2022.04.11
Mit posztoljak? – 10 tartalom javaslat zenészek számára belföld - 2022.04.07
Artisjus: rekordszámú szerző részesült jogdíjban belföld - 2022.03.31
Így lépj egyről a kettőre a YouTube-on – 8 tipp a hatékony promócióhoz belföld - 2022.03.25
10 tipp kezdő zenei producereknek belföld - 2022.03.18
Képeznéd a hangod? Így válassz énektanárt! belföld - 2022.03.17
Zenekart alapítanál? Ezekre figyelj a tagok kiválasztásakor belföld - 2022.03.11
60 hazai fellépőt jelentett be a VOLT Fesztivál belföld - 2022.03.10
A régi zenék jobbak, mint a maiak? belföld - 2022.03.07
Hétfőtől korlátozások nélkül lehet koncertekre járni belföld - 2022.03.03
Készül az új albumod? Kezdd el már most a promót! (Tippek) belföld - 2022.03.03
Elindult A Dal 2022, szombaton már a második elődöntő jön belföld - 2022.02.28
Itt az ideje, hogy kihasználd a LinkedInben rejlő lehetőségeket! belföld - 2022.02.28
Hogyan segíthetnek a mikrocélok a zenei karrier építésében? belföld - 2022.02.24
Introvertáltnak lenni a zene világában - áldás vagy átok? belföld - 2022.02.18
Számodra mit jelent a siker? Soft skillek, amelyek segítenek fejlődni emberileg és szakmailag belföld - 2022.02.10
Vigyázz, kész, TikTok! Mondjuk, miért érdemes használni! belföld - 2022.02.08
Instagram Reels: így hozd ki a legtöbbet az új funkcióból! belföld - 2022.02.04
Zenei PR alapok, avagy ezekre figyelj, mielőtt szakember segítségét kéred! belföld - 2022.01.31
A Kaukázus zenekar is sikert aratott az Petőfi Zenei Díj 2022-n! belföld - 2022.01.26
Köteles Leander (Leander Kills) hozta el Az év férfi előadójának járó díjat a 6. Petőfi Zenei Díjátadó gálán! belföld - 2022.01.26
Az Ivan & The Parazol is fellépett a Petőfi Zenei Díj díjátadó gálán belföld - 2022.01.26
Hogyan válaszd ki a tökéletes dalt következő kislemezedhez? belföld - 2022.01.25
Jótékonysági koncertet adnál? Mondjuk, mikre figyelj! belföld - 2022.01.14
Zenét alakítottak elektronikus mezővé szegedi kutatók belföld - 2022.01.13
Szabályok, amiket zenészként érdemes megszegni! belföld - 2022.01.11
Klipforgatás alacsony büdzsével? Lehetséges! Mutatjuk, hogyan! belföld - 2022.01.05
Így keress pénzt 2022-ben zenészként belföld - 2021.12.27
Elakadtál? Így növeld a zenei kreativitásod! belföld - 2021.12.22
Témák, amikről zenészként érdemes blogolnod belföld - 2021.12.21
Ha ezek igazak rád, menedzserre van szükséged! belföld - 2021.12.15
5 rossz szokás, amit dalszerzőként érdemes elkerülnöd belföld - 2021.12.06
Saját weboldalt szeretnél? Ezekre figyelj! (Checklist) belföld - 2021.11.30
Koncertbooking a fizikai világban: a foglalási ügynökök szerepe belföld - 2021.11.26
Hogyan válassz zenei PR céget? belföld - 2021.11.22
Sikeres promóter szeretnél lenni? Akkor ezeket jó, ha tudod! belföld - 2021.11.03
5 szempont, amit érdemes figyelembe venni koncertfoglalás előtt belföld - 2021.10.13
Szereted a Facebookot? Akkor ez az új feature neked készült! belföld - 2021.05.16
Maszler László: Ez az időszak most a túlélésről szól! belföld - 2021.04.21
Újdonság a koncertszervező programban belföld - 2021.03.27
Muraközy Péter: A fesztiválok jelentős része egy üzleti vállalkozás belföld - 2021.03.22
A COVID-19 hatása a hangmérnökökre belföld - 2021.03.03
Eseményoldal automatikusan elsőkézből? belföld - 2021.02.26
Számlázz automatikusan, hagyd rá az alkalmazásra! belföld - 2021.02.25
Új korszak kezdődik a koncertszervezés adminisztrációjában belföld - 2021.02.23
Elindult a Koncertbooking.com blog – hírek a szakma minden szegletéből belföld - 2021.02.23

Ferestre pop-up (în cadru)

Expirare timp

Expirare timp

Nr de solicitări ale Dvs. au depășit
cele cinci posibilități,
Pentru alte căutări logați- Vă
sau înregistrați-Vă aici!

Tip

Tip

Registrare

Logare

Registrare

Registrare

Folosința paginii este legată de regisztrare.

Social

Registrați-Vă

sau

Registrare

Completarea numelui este obligatorie.
Completarea adresei de e-mail este obligatorie.
Completarea numărului de telefon este obligatorie.
Completarea cu parolă este obligatorie.
Acceptarea directivelor de prelucrare este obligatorie
Acceptarea condițiilor de utilizare este obligatorie.
Este obligatorie utilizarea pozei KoncertBooking cu filigran, siglă.
Ai deja profil? Logează-te!

Parolă uitată

Parolă uitată

Dacă ați uitat parola, puteți solicita una nouă prin completarea câmpului următor.

Parolă uitată

Vă rugăm să completați cu adresa de e-mail al utilizatorului.
Încă nu ai profil? Registrează-te aici!

If you haven't receive the activation email, you can ask for a new one by filling up the field below with your e-mail address.

Resend activation email

If you haven't receive the activation email, you can ask for a new one by filling up the field below with your e-mail address.

Resend activation email

Vă rugăm să completați cu adresa de e-mail al utilizatorului.
Încă nu ai profil? Registrează-te aici!

Reînnoire parolă

Reînnoire parolă

Dacă ați uitat parola, Vă trimitem un link, cu ajutorul căruia puteți face o parolă nouă și puteți ajunge înapoi în contul Dvs.

Reînnoire parolă

Vă rugăm a introduce parola din nou.
Vă rugăm să introduceți parola cea nouă

Atenție!

Atenție!

Pentru utilizarea funcției vă rugăm logați- Vă
sau înregistrați-Vă aici!

Meghívó küldése

Parolă uitată

Succes!

Succes!

Atenție!

Atenție!

Zi specială!

Zi specială!

Prețurile din listă pot fi diferite! Vă rugăm să cereți informații pe chat!

Atenție!

Atenție!

După showurile de miezul nopții, data de căutare corectă este cea de la ziua imediat următoare. De ex. La un show/eveniment club ce începe sâmbăta la miezul nopții, este de căutat ziua de duminică ora 01:00!

Zi specială!

Zi specială!

Prețurile din listă pot fi diferite! Vă rugăm să cereți informații pe chat!

Atenție!

După showurile de miezul nopții, data de căutare corectă este cea de la ziua imediat următoare. De ex. La un show/eveniment club ce începe sâmbăta la miezul nopții, este de căutat ziua de duminică ora 01:00!

Atenție!

Atenție!

Valabilitatea linkului de activare a expirat! E-mailul de activare V-a fost trimis din nou.

Keresés mentése

Keresés mentése

Keresését hozzáadhatja a naptárához, így az eseményben lévő linket megnyitva mindig friss találatokat kaphat.

Zi specială!

Előadói lista küldése

Hibás emailcím!
Nincsenek előadók kiválasztva

Ajánlat küldése

Ajánlat küldése

Hibás emailcím!

Listázó linkjének küldése

Listázó linkjének küldése

Hibás emailcím!
Név megadása kötelező!
Închidere